Q-skolan – vårt interna utbildningsforum

I samband med starten av Q-gruppen implementerades också Q-skolan. Tanken var, och är, att kontinuerligt erbjuda vår personal utbildningar inom aktuella och branschviktiga områden. Inom ramen för Q-skolan skapas ett individuellt utbildningsprogram anpassat efter varje medarbetare. Q-skolan erbjuder såväl interna som externa utbildningar.

Byggbranschen – den ständiga framtidsbranschen

Vi älskar vår bransch, därför är det få saker som gör oss gladare än när fler vill upptäcka byggbranschen!

För dig som önskar utbilda dig inom bygg och entreprenad finns det mängder av bra utbildningar att tillgå. Vi samarbetar med de främsta utbildningssätena inom branschen och tar löpande in såväl praktikanter som lärlingar. Q-gruppen finns även representerade i utbildningsstyrelser på KTH, Nackademin samt Byggskolan på Rönninge Gymnasium. Här nedan finner du länkar till bra utbildningar som leder in till vår spännande bransch.

Länkar:

Om Byggskolan på Rönninge Gymnasium

Byggskolan är en unik gymnasieutbildning för ungdomar som önskar utbilda sig till trä- eller betongarbetare, samt även en inriktning för de som vill bli arbetsledare eller mättekniker. Utbildningen för träarbetarna är unik så tillvida att utbildningen varvas med praktik hela tiden, 4 veckor i skolan följs av 4 veckor på arbetsplats hos medverkande företag och så håller det på i 3 år. Därefter har man en stor möjlighet till anställning i det företag man haft praktik hos.