Tillsammans bygger vi framtidsbranschen

Vi tror på en byggbransch för alla. Därför ser vi det som självklart att engagera oss för att skapa en så modern, sund och attraktiv bransch som möjligt. Vackra ord, men vad gör vi i praktiken för att detta ska bli verklighet?

Q-gruppen har idag medarbetare som sitter representerade i diverse olika styrelser, utskott och nätverk. Vi syns bland annat i styrelserna för Svenskt Näringsliv, Sveriges Byggindustrier och Stockholms Byggmästareförening. Våra medarbetare är engagerade i BF9K-utskottet, Entreprenadutskottet och LoU-utskottet vid Stockholms Byggmästareförening. Vi arbetar också aktivt med avtalsrörelsen för byggavtalet. Vi har även medverkat i Mentor Bygg som är en mentorsutbildning för kvinnliga ledare i Byggbranschen.

En annan viktig aspekt för att få in byggbranschen i framtiden är att arbeta med modern och effektiv teknik. Vi har därför valt att engagera oss i BIM Alliance och Centrum för Byggeffektivitet vid KTH.

Q-gruppen är med och utbildar framtidens byggare

En viktig pusselbit i byggbranschens utveckling är självklart dess personal.  Vi ser framtidens medarbetare som en stor tillgång och tycker därför att det är en stor förmån att kunna arbeta tillsammans med praktikanter och lärlingar. Vi samarbetar med KTH och Nackademin som utbildar framtidens ingenjörer och är även mycket stolta över vårt samarbete med Byggskolan på Rönninge gymnasium som erbjuder en unik gymnasieutbildning för ungdomar som önskar utbilda sig till trä- eller betongarbetare, arbetsledare eller mättekniker.

Våra sociala engagemang

Byggbranschen i all ära, men även vi vet att vårt samhälle är större än så. Och vi tror på ett samhälle för alla. Därför har vi valt att stödja föreningen Situation Sthlm som gör ett fantastiskt och otroligt viktigt jobb för alla de som behöver lite extra stöd och stöttning i samhället. Q-gruppen är också stolta huvudsponsorer till Hammarby Bandy där även vår koncernchef Jan Henriksson är aktiv i styrelsen.

logo3logo2  logo5  sigill

logo4 logo6 logo7 logo8 logo9